internetabonnement

Je kunt ook alleen een internet abonnement nemen

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female” buttontext=”Naar dit bericht luisteren”]

Steeds meer mensen besluiten om alleen een internet abonnement te nemen. Waarom? Ze kijken weinig of geen televisie meer. Bovendien bellen ze alleen nog met hun mobiele telefoon. Een vaste telefoonlijn hebben ze niet meer nodig. Ze hebben geen andere abonnementen meer nodig, want ze bellen en kijken televisie op een heel andere manier.

Een hoge internetsnelheid is noodzakelijk

Overweeg je om alleen internet te nemen? Dan moet je wel zeker weten dat je beschikt over een hoge internetsnelheid. Waarschijnlijk wel, want de downloadsnelheid is de laatste jaren fors toegenomen. Bovendien staan in je huis waarschijnlijk moderne routers die voor een uitstekend signaal zorgen. Daarom is het mogelijk om overal in huis met je laptop naar je favoriete programma of serie te kijken. Twijfel je over de snelheid van je internetverbinding? Via Google vind je ongetwijfeld een speedtest om de internetsnelheid te kunnen bepalen.

Online televisie kijken is heel gewoon

Voor veel jongeren is het heel gewoon. Ze kijken televisieprogramma’s wanneer ze dat willen. Een televisie is niet meer nodig. Ze bekijken de televisieprogramma’s op hun laptop, tablet of smartphone. Gemiste programma’s van de Nederlandse omroepen kunnen doorgaans gratis worden teruggekeken. Die programma’s worden teruggekeken via speciale websites als NPO Start (Nederland 1, 2, en 3) en Kijk.nl (SBS6, Veronica en Net5). Bovendien kun je bij diverse aanbieders, voor een bedrag per film of aflevering van een serie of voor een vast bedrag per maand, series en films bekijken. Populair is Netflix. Die aanbieder maakt het mogelijk om op een door jou gewenst tijdstip series en films te bekijken. Een televisie heb je niet nodig, want je kunt Netflix ook kijken via je mobiel, tablet of laptop.

Online bellen is heel gewoon

Heb je besloten om alleen een internet abonnement te nemen? Je kunt ook bellen via het internet. Het digitale bellen vervangt steeds meer het analoge bellen. Wist je dat je via het internet zelfs gratis kunt bellen? Hoe? Via het programma Skype. Skype is een softwareprogramma. Dit programma is gratis te downloaden. De gratis versie bevat wel reclame. Tegen betaling is en versie van Skype zonder reclame verkrijgbaar. Gebruik je beiden Skype? Dan is het mogelijk om gratis met elkaar te bellen, ook als de ander in een ander land woont. Je kunt, als je gesprekspartner ook skype heeft geïnstalleerd op zijn laptop, met skype ook videogesprekken voeren. Je gesprekspartner verschijnt dan in beeld op je laptop. Bovendien kun je met Skype tegen lage tarieven wereldwijd bellen naar mobiele en vaste nummers.

Zoeken naar het passende internet abonnement

Besluit je om een internet abonnement zonder tv en bellen te nemen? Dan moet je op zoek naar het internet abonnement dat het beste past bij je surfgedrag. Diverse providers bieden een internet only abonnement aan. De prijzen, snelheden en voorwaarden verschillen per provider. Hoe kun je de verschillende abonnementen van de verschillende providers met elkaar vergelijken? Er zijn websites waar je op zoek kunt gaan naar het voor jou beste en voordeligste internet abonnement.