Vind de beste private lease auto occasions

Private lease kan een goede keuze zijn als je voor weinig geld wilt rijden in een tweedehands auto. De occasions van leasemaatschappijen zijn goed onderhouden en je hoeft niet in één keer een grote som geld uit te geven. In het maandbedrag is bovendien een flink aantal zaken inbegrepen. Ontdek hier of het leasen van een occasion bij jou past en hoe je online de beste deals en aanbieders vindt.

Een auto huren via private lease

Het leasen van een nieuwe auto is heel normaal, maar met private lease is het ook mogelijk om te kiezen voor een gebruikte wagen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat ook auto’s uit een hoger segment bereikbaar worden. Dit is ideaal als je graag in een model wilt rijden dat normaal gesproken onbetaalbaar voor je is. Via private lease kun je jezelf dus trakteren op een auto die groter of luxer is. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, dus je hoeft bijvoorbeeld geen geld te lenen. Het maandbedrag is meestal inclusief de volgende zaken:

·        Afschrijvingskosten;

·        Wegenbelasting;

·        Kosten van onderhoud en reparatie;

·        Pechhulp als je onderweg bent;

·        Verzekering (WA of casco);

·        Vervangend vervoermiddel bij schade.

De brandstof en een inzittendenverzekering zitten vaak niet in het pakket. Dit geldt ook voor verkeersboetes. Houd dus rekening met deze aanvullende kosten.

Voordelige occasion vinden en leasen: tips

Bij de verschillende aanbieders vind je een wisselend aanbod van private lease occasions. Van bijna ieder automerk en model zijn er aantrekkelijke aanbiedingen te vinden. Populaire modellen zijn momenteel de Toyota Aygo, de Citroën C1 of de Peugeot 108. Waar moet je op letten als je op zoek bent naar een goedkope occasion om te leasen? Een aantal tips:

·        Verdiep je in de contractvoorwaarden. Let goed op hoe lang de contractduur is, welke zaken inclusief zijn, zoals het eigen risico en verzekeringen, en welke service je ontvangt. Zorg dat er zoveel mogelijk geregeld is;

·        Check of je van te voren een aanbetaling moet doen;

·        Let op de hoogte van de afschrijvingskosten en of bepaalde kosten tussentijds verhoogd mogen worden door de aanbieder;

·        Controleer of je recht hebt op korting als je minder kilometers rijdt;

·        Ga na of je ook andere personen met jouw leasewagen mag laten rijden;

·        Kijk op welke manier de kilometers die je rijdt berekend worden. Is dit bijvoorbeeld per maand of per kwartaal?

Gebruikte leaseauto’s vergelijken

Zie jij het helemaal zitten om via private lease in een occasion te gaan rijden? Begin dan met occasions vergelijken bij verschillende aanbieders. Je kunt via een vergelijkingssite online eenvoudig zoeken op basis van een aantal criteria, zoals het aantal kilometers, de looptijd van het leasecontract, het eigen risico en de prijs per maand. Vind het model en de aanbieding die jou aanspreekt en ontvang gratis een offerte. In veel gevallen is het ook mogelijk een proefrit te maken. Ga dus op zoek en wie weet rijd jij straks in een zo goed als nieuwe leaseauto.