Sim only vs. een abonnement met telefoon: dit past het beste bij jou

Ben je aan het kijken naar een nieuw telefoonabonnement? Dan ben je vast niet de enige. Maar het kan best wel een dingetje zijn om te kiezen tussen een abonnement met een telefoon erbij of een sim-onlyabonnement. Hieronder bespreken wij de verschillende voordelen van beide opties, zodat jij makkelijker de keuze kunt maken. 

Stel jezelf een aantal vragen

Heb jij een nieuw abonnement nodig? Dan zijn er een aantal zaken waarover jij even moet gaan nadenken. Zo kun je bij jezelf nagaan of jouw huidige telefoon nog goed genoeg is, of dat deze eventueel aan vervanging toe is. Daarnaast moet je goed nadenken over eventuele eisen die jij nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveel belminuten en het aantal MB’s. Op deze manier weet je zeker dat je het juiste abonnement vindt die past bij jouw wensen.

Voordelen abonnement inclusief toestel

Ben jij er toch achter gekomen dat jouw telefoon eigenlijk wel aan vervanging toe is? Dan kun je een mobiel abonnement afsluiten. Een mobiel abonnement ofwel een abonnement inclusief toestel is, zoals de naam al zegt, een mobiel abonnement waarbij je ook maandelijks voor jouw telefoon betaalt. 

Zodra je hiervoor hebt gekozen is het de bedoeling dat je elke maand een bepaald bedrag betaalt om zo je toestel af te betalen. Een groot voordeel hiervan is, is dat je niet meteen een hoog bedrag moet betalen voor een nieuw toestel en je hebt je abonnement direct bij de telefoon zitten. Wil jij een mobiel abonnement met toestel afsluiten? Een telefoonabonnement vergelijken is in dat geval een aanrader, zodat je altijd de voordeligste keuze maakt.

Voordelen sim-onlyabonnement

Ben je nog voorzien van een prima werkend toestel, dan heb je geen mobiel abonnement nodig en kun je ook vooruit met een sim-onlyabonnement. Zodra je een sim-onlyabonnement wilt afsluiten kun je dit snel en gemakkelijk via een provider doen. Zodra je een abonnement hebt gevonden dat echt bij je past, krijg je een simkaartje opgestuurd met jouw abonnement erop. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om op deze manier jouw nummer te behouden. Erg handig, aangezien je niet in een klap al jouw contacten kwijt bent.

Een groot voordeel van een sim only abonnement is dat je een laag bedrag in de maand betaalt. Daarnaast kun je iedere maand dit abonnement opzeggen. Wil jij ook zo’n abonnement afsluiten? Je kunt snel en gemakkelijk sim only vergelijken bij Bellen.com. Vergelijk op basis van het type netwerk, de abonnementskosten en internetsnelheid. Zo maak je altijd de juiste keuze.