pensioen

Pensioenadviseur kiezen? Dit zijn je opties

Ook al lijkt het nu nog ver weg, het is belangrijk alvast na te denken over het pensioen. Want je kunt er beter nu dan later achter komen dat je pensioen onvoldoende zal zijn, of dat je op latere leeftijd tegen financiële problemen aan gaat lopen. In zulke gevallen kan het verstandig zijn om samen te werken met een pensioenadviseur. Hoe het pensioen in zijn werk gaat, bepaal je voor een groot deel volledig zelf. Maar de keuzes die je nu maakt, kunnen van grote invloed zijn op hoe je de laatste jaren van je leven door zal brengen. Daarom is het belangrijk een goede pensioenadviseur te kiezen.

De beste pensioenadviseur vinden

De beste pensioenadviseur vinden kan nog best lastig zijn. Ten eerste dien je te kijken naar welke hulp je precies zoekt. Wil je alleen advies, of alleen even rondkijken? De meeste aanbieders hebben een adviseur beschikbaar om mee te sparren en je vindt ook veel informatie op de eigen website. Je kunt zelfs al offertes opvragen, want deze zijn altijd volledig vrijblijvend. Het rondshoppen voor een pensioen is dus een vrij gemakkelijke procedure. Maar waar kun je aankloppen als je echt een goed advies over je toekomstige pensioen zoekt? Dan zijn er een aantal bekende aanbieders die je goed van dienst kunnen zijn.

Pensioenadvies van Zwitserleven

Een van de bekendste merken als het gaat om pensioen, is Zwitserleven. Deze aanbieder kennen we zelfs van de reclames waar pensionado’s genieten van het ‘Zwitserlevengevoel’. Dat onbezorgde gevoel moet iedereen kunnen ervaren en daarom helpt Zwitserleven met pensioenkeuzes. Omdat kleine keuzes soms grote financiële gevolgen kunnen hebben. Welke keuze de beste optie is, kan immers per persoon verschillen. Samen met een specialist kun je om deze reden kijken naar de mogelijkheden en je pensioeninkomen optimaliseren.

De adviseur van Zwitserleven kijkt naar de gehele financiële situatie, welke wensen je hebt voor als je met pensioen gaat en hoeveel risico je kan en wilt nemen. Op deze manier komt ook vaak een mogelijk pensioengat aan het licht of kom je te weten wat er gebeurt met je pensioen als je vroegtijdig zou komen te overlijden. En wat gebeurt er als je gaat trouwen? De adviseur van Zwitserland kan al deze vragen beantwoorden. Als werknemer krijg je vaak een adviseur toegewezen via de HR-manager. Als zzp’er kun je ook zelf een adviseur van Zwitserleven uitkiezen.

Pensioenadvies van Evi van Lanschot

Een andere zeer goede optie om te kiezen als pensioenadviseur, is Evi. Als je je afvraagt: “welke pensioenadviseur past bij mij?”, dan is Evi de moeite meer dan waard. Deze aanbieder weet alles over het regelen van een derde pijler pensioenoplossing voor ondernemers en zelfstandigen. 25 procent van alle werkenden heeft volgens de aanbieder geen goede pensioenregeling. Om deze reden staan de financieel adviseurs klaar voor een snelle en eenvoudige oplossing. Evi is al sinds 1737 actief in de beleggingsmarkt en helpt daarom graag verder om een goed pensioenpotje op te bouwen.

Om deze reden is het ook mogelijk gebruik te maken van een van de beleggingsproducten, zoals Evi Pensioenbeleggen. Evi heeft alle expertise in huis om te voorzien van advies en ook op langere termijn het pensioengat te dichten, bijvoorbeeld als je eerder wilt stoppen met werken. Het is namelijk mogelijk om deze te laten beheren door de experts van Van Lanschot Kempen. Zij beheren de beleggingen voor pensioenfondsen. Dit is een goede en relatief goedkope oplossing. Inmiddels hebben Nederlanders samen al meer dan 7,5 miljard euro aan vermogen toevertrouwd aan Evi.

Pensioenadvies van Mercer

Wil je vooral een premium pensioenadvies en vind je het niet erg als er veel zakelijke termen worden gebruikt? Dan is Mercer ook het overwegen waard. Bij Mercer wordt gekeken naar al je wensen voor wanneer je met pensioen gaat. Heb je bijvoorbeeld reisplannen of wil je een tweede huis in het buitenland kopen? Hoeveel geld heb je eigenlijk nodig om als gepensioneerde goed van te kunnen leven? Wat zijn de efficiënte en pensioenvoorzieningen waaruit je kunt kiezen? Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Defined Benefitregelingen en Defined Contributionregelingen. De kans is groot dat deze termen je nu weinig zeggen, maar in een gesprek met de pensioenadviseurs van Mercer wordt het een en ander meteen duidelijk. Mercer is vooral bedoeld om te voldoen aan de behoeften van werkgevers, maar ook van werknemers. Niet voor niets kiezen de grotere bedrijven en corporates voor de diensten van Mercer. Daarmee is het een van de grootste pensioenadviseurs die er in deze markt te vinden is.