Ga voor zekerheid bij zonnepanelen

 Zonnepanelen schaf je aan voor de lange termijn. Bijvoorbeeld, een set van 10 panelen inclusief montage kost je ruim € 5000,-. Dat lijkt veel geld maar die investering kan in 10 jaar tijd tot wel € 15000,- aan stroom opleveren. Dus je verdient het dubbel en dwars terug. Maar het mooie is dat zonnepanelen wel 25 jaar of langer mee kunnen gaan. En dan is die investering dus nog een veelvoud waard. Juist daarom is het van groot belang om goed te letten op de kwaliteit van de panelen en omvormer, de garanties die de leverancier biedt en de betrouwbaarheid van de installateur.

Het belang van kwaliteit

Zonnepanelen zijn ontworpen om gedurende lange tijd, vaak meer dan 25 jaar, energie te produceren. De kwaliteit van de panelen speelt hierbij een cruciale rol. Hoogwaardige zonnepanelen van A-kwaliteit zijn vervaardigd uit duurzame materialen, hebben een solide constructie en zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden. Dit alles draagt bij aan een langere levensduur en een hogere energieopbrengst.

Vermogensgarantie

De vermogensgarantie is een essentieel onderdeel van de aankoop van zonnepanelen. Deze garantie geeft de koper zekerheid over de hoeveelheid energie die de zonnepanelen zullen produceren over een bepaalde periode. Meestal wordt de garantie uitgedrukt als een percentage van het oorspronkelijke vermogen na een bepaald aantal jaren. De meeste producenten bieden een prestatiegarantie van +/- 90% van het Wp-vermogen na 10 jaar en +/- 80% van het Wp-vermogen na 25 jaar. Q CELLS zonnepanelen behouden respectievelijk 94% van hun originele Wp-vermogen na 10 jaar en 86% van het originele Wp-vermogen na 25 jaar!

Deze garantie onderstreept het verschil in kwaliteit.

De vermogensgarantie is een indicatie van de kwaliteit en duurzaamheid van de zonnepanelen. Fabrikanten die vertrouwen hebben in hun product, bieden vaak een langere en meer uitgebreide vermogensgarantie. Dit is een belangrijk aspect om te overwegen bij de aankoop, omdat het direct invloed heeft op het rendement van de investering.

Productgarantie: Bescherming tegen defecten

De lengte en de voorwaarden van de productgarantie kunnen sterk variëren tussen verschillende fabrikanten. Het is daarom belangrijk om de garantievoorwaarden zorgvuldig te lezen en te vergelijken. Een langere productgarantie is vaak een indicatie van de kwaliteit en het vertrouwen van de fabrikant in hun product. Typische voorbeelden van zeer goede garanties op de diverse producten en diensten voor het plaatsen van zonnepanelen zijn:

  • Zonnepanelen | 25 jaar productgarantie
  • Zonnepanelen | 25 jaar vermogensgarantie
  • Omvormer | 10 jaar productgarantie
  • Micro-omvormers | 25 jaar productgarantie
  • Montagematerialen | 20 jaar productgarantie
  • Installatiegarantie | 18 maanden

Montage en installatie

Vakbekwame installatiebedrijven zijn aangesloten bij brancheorganisatie Techniek Nederland. Je bent dan verzekerd dat de werkzaamheden, leveringen en materialen voldoen aan de leveringsvoorwaarden van Techniek Nederland.