Erop uit in Nederland

Nu we sinds de Coronacrisis steeds meer in Nederland op vakantie gaan is het misschien ook leuker om de omgeving te leren kennen. Nederland zit bomvol met leuke activiteiten en plekjes waar je nooit aan zult hebben gedacht. Vakantiehuisjes in Nederland gaan als warme broodjes. Mensen zijn veel aan het zoeken om een huisje huren in Zeeland of een vakantiehuisje in Drenthe. Dit zijn twee populaire vakantiegebieden. Maar nu er versoepelingen aangekondigd worden gaat er steeds meer open en kun je weer even genieten van alle leuke dagjes uit. Het wandelen zorgt voor vele blaren en ondertussen is elke route wel gelopen. Hieronder hebben we een aantal leuke dagjes uit op een rijtje gezet.

Categorie Kunst

In de categorie buitenkunst zit je goed in Breda. Breda kent talloze prachtige en grote muurschilderingen verspreid door de stad. Deze kunstwerken vertellen allen lokale verhalen, zoals de verloren schatten van Vincent van Gogh. Er komen steeds meer kunstwerken bij en die kun je ontdekken met de app Blind Walls Gallery tijdens bijvoorbeeld een wandeling of een fietstocht.

Wellness dagje

Nu zijn de wellness resort misschien nog niet open, maar als de versoepelingen worden doorgezet kunnen we met z’n allen weer even lekker ontspannen en verwent worden in een wellness resort. Lekker drijven in een zoutwaterbad, een massage of een Finse sauna met opgieting. Voor een heerlijk wellness dagje kun je uit Thermen Bussloo, Zwaluwhoeve of Sanadome in Nijmegen. Heerlijk ontspannen!

Naar buiten

Nederland barst van de prachtige landschappen en natuurgebieden. Iets waar wij als Nederland zeker trots op mogen zijn en vaker mogen zien wat voor moois we in eigen land hebben. Vooral nu we het hebben moeten van de natuur, doordat vele uitgaansgelegenheden, cultuur, evenementen en horeca dicht zijn. Eropuit trekken en de leukste en mooiste wandel & fietsroutes uitstippelen. Alles onder de noemer, Natuurlijk Nederland ontdekken. Zo heeft de ANWB een overzicht van prachtige natuurgebieden in Nederland mocht u inspiratie nodig hebben.

Wandelen

We krijgen er maar geen genoeg van, het wandelen. Onze eigen straatstenen zijn ondertussen wel versleten en aan vervanging toe. Ga er eens op uit, pak de auto en ga elders een leuke wandelroute uitzoeken. Er zijn diverse wandelroute Apps te verkrijgen. Wandelen over het strand op Texel, wandelen op de Veluwe of de Drentse bossen.

Filmfeest

In Rotterdam wordt 2 t/m 6 juni een filmfeest gehouden, namelijk de 50e editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam. Ondanks Corona zal het er toch ietsje anders uit komen te zien, maar nog steeds ligt er een prachtig programma klaar. Het festival bestaat uit twee delen en tussendoor is er een programma met onder meer klassiekers. Je kunt de films in Rotterdam bekijken maar ook thuis.