Bespaar tijd en geld met snellere deuren

Tijd is geld

Dat geldt voor veel bedrijven en zeker ook in de productie en logistiek. Uw bedrijfsprocessen zijn optimaal ingericht en er gaat nergens tijd verloren. Of toch wel? Want weet u hoe vaak uw medewerkers dagelijks moeten wachten op een traag openende bedrijfsdeur? Of bezoekers van een parkeergarage op een hek dat langzaam opent? En denk eens aan de energieverspilling. Een deur die langer open staat, kost ook meer energie.

Een standaard bedrijfsdeur opent, afhankelijk van type maat en gewicht, meestal met een snelheid van ca 20 centimeter per seconde. Een deur van vier meter hoog doet er dus 20 seconden over om geheel te openen. En nog eens 20 om weer te sluiten. Al met al is de deur bijna een minuut open wanneer er iemand in of uit het pand moet. Dat kan sneller. Er zijn snelroldeuren die zich met 2 tot 2,5 meter per seconde openen. Dezelfde deur opent zich dan in 2 seconden. Dat is dus een aanzienlijke besparing.

Of die besparing voor u interessant is, hangt af van de manier waarop u uw deur gebruikt.

Hoe vaak gebruikt u de deur?

In ruimtes waar u de deur meerdere malen per dag opent is een snelloopdeur uiteraard efficiënter dan een reguliere deur. U bespaart immers iedere keer dat de deur zich opent weer tijd (en energie).

 Is isolatie belangrijk?

Gebruikt u de deur als een tussendeur of betreft het een buitendeur? Wilt u een ruimte met vriescellen afsluiten of gaat het om een magazijn? De snelste roldeuren zijn gemaakt van zeildoek. Zij kunnen zich supersnel openen en sluiten, maar bieden minder goede isolatiewaarden en zijn dus minder geschikt als buitendeur. Snelle sectionaaldeuren, zoals de Compact vouwdeur, zijn in die situaties meer geschikt. Zij zijn sneller dan reguliere deuren én bieden dezelfde isolatiewaarden als een standaard deur.

Uitstraling van uw deur

Heeft u speciale wensen voor wat betreft de uitstraling van uw deur, dan kunt u het beste voor een snelle sectionaaldeur kiezen, in plaats van een snelroldeur met zeildoek. Deze zijn in vele kleuren en materialen leverbaar. Gesloten of geheel in glas.

Toepassingen

Snelroldeuren worden zoals gezegd veel gebruikt als binnendeur in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en in farma en chemie. Snelle sectionaaldeuren worden ingezet als snelle buitendeur, bijvoorbeeld bij brandweerkazernes en parkeergarages.

De snelle Compact vouwdeur

De Compact vouwdeur is een unieke sectionaaldeur die zich opvouwt boven de deuropening. De deur is dus net zo goed isolerend als een standaard bedrijfsdeur, maar heeft geen plafondrails nodig. Bovendien kan de Compact vouwdeur in een snellere variant geleverd worden. De openingssnelheid is dan 60 cm/sec. Meer info op www.rolflex.com.