5x verschillende wedmogelijkheden uitgelegd

Zit jij iedere keer aan de buis gekluisterd wanneer jouw voetbalclub moet spelen? Voer de spanning van zo’n wedstrijd nog meer op door er een wed op in te zetten. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat is begrijpelijk, want zo zijn er wel honderden mogelijkheden waar je op kunt inzetten. Hieronder helpen we je een handje door de vijf populairste wedmogelijkheden uit te leggen.

1. 1X2

Je hebt een betrouwbare online bookmaker gevonden mét licentie: check. Nu heb je de keuze uit verschillende wedmogelijkheden en de kans is groot dat de 1X2-weddenschap er ook tussenstaat. Deze weddenschap houdt in dat je inzet op de winst van de thuisspelers (1), een gelijkspel (X) of de winst van de uitspelers (2). Deze weddenschap klinkt vrij gemakkelijk, en dat is het ook. 

2. De winnaar

Vooral bij grootse evenementen zoals WK 2022 Qatar worden er speciale wedmogelijkheden beschikbaar gesteld door de bookmakers. Zo kun je bijvoorbeeld geld inzetten op de winnaar van het WK, wat uitdagend én spannend zal zijn. Hierbij voorspel je welk land er met de winsttitel vandoor zal gaan. Hierdoor wordt jouw WK-ervaring een stuk spannender dan dat-ie al was. 

3. Halftime/fulltime

Een ander populair wedtype is halftime/fulltime. Dit zijn eigenlijk twee weddenschappen in één. Je gaat wedden op de voetbalclub die in de rust voor staat, en op de voetbalclub die aan het einde van de wedstrijd er met de winst vandoor gaat. Dit is een lastige weddenschap, en je wint jouw weddenschap ook pas wanneer je beide voorspellingen goed hebt. Een flinke uitdaging, dus.

4. Double chance

Double chance is vrijwel hetzelfde als de 1X2-weddenschap. Het grote verschil is dat je bij double chance op twee varianten kunt inzetten, bijvoorbeeld op gelijkspel én de winst. Stel, jouw favoriete voetbalclub speelt gelijk of gaat er met de winst vandoor, dan win je. Veel wedders kiezen voor deze wedoptie, omdat je hiermee jouw kansen op winst vergroot. Wel krijg je natuurlijk minder geld uitgekeerd dan bij de 1X2-weddenschap.

5. Correct score

Zoals de naam van dit wedtype al doet vermoeden, moet je bij correct score voorspellen wat de precieze uitslag zal worden. Wanneer je dit juist hebt gegokt, win je. Wellicht een lastige weddenschap, waarbij het loont om jezelf goed te verdiepen in de voetbalclubs. Check ook vooral de odds die worden afgegeven door de bookmakers, want deze kunnen ook het een en ander voor je verklappen.